שלום רב,
יש לי שתי שאלות בנושא ביטוח חיים שחשוב לי לברר כדי לא להגיע למצב בו לאחר מותי אלמנתי לא תקבל פיצוי.
1. האם כאשר קיימת פוליסת ביטוח חיים נדרש לעדכן את חברת הביטוח בכל פעם שמתגלית מחלה, או שמכיוון שהחוזה ממילא חתום ולא ניתן לשינוי אין חובה לעדכן?
2. חברת הביטוח שלי הציעה לי להחליף את הפוליסה בפוליסה חדשה לפי טבלאות התמותה המעודכנות. הצהרת הבריאות הנדרשת היא מצומצמת ושואלת בין השאר "האם התגלתה אצלך ב- 5 השנים האחרונות (בעיה מסוימת)" בלי שאלה כללית אודות בעיות. אם הבעיה הנדונה התגלתה אצלי לפני מעל 10 שנים, האם אני צריך לדווח עליה או פשוט לענות על מה ששאלו אותי ולא לדווח על הבעיה?
אלירן שלום,
1. חובת הגילוי החלה על המבוטח הינה בשלב ההצטרפות לביטוח, ולכן לאחר ההצטרפות אין כל חובה למסור עדכון בנוגע למצבך הרפואי. הליך החיתום נערך בעת ההצטרפות לביטוח, במסגרתו נבדקת הצהרת המבוטח (שאלון רפואי הנוגע למצבו הרפואי), וכך חברת הביטוח מחליטה על החרגות מסויימות בפוליסה, אשר יכולות להשפיע על זכאותו לתגמולים בעת קרות מקרה הביטוח.
2. כחלק מחובת הגילוי עליך לענות על מה שנשאלתך, באופן מלא וכן. ישנה אף חובת גילוי יזום אשר חלה על נושאים שאינם נשאלים. לכן, ככל ורכשת כיסוי ביטוחי והמעבר לביטוח אחר נערך ללא רצף ביטוחי ובדרישה להצהרת בריאות חדשה, מומלץ לבחון את הנושא בזהירות רבה, ובכפוף לשינויים בריאותיים שנערכו מאז הצטרפותך לביטוח.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים