שלום ,
לפני קצת פחות משנה מכרתי את הקטנוע שלי למישהו , הוא העביר לי את כל סכום הכסף שדרשתי וחתמנו על זכרון דברים כי השעה הייתה מאוחרת . סיכמנו בעל פה כי נבצע העברת בעלות בשבוע שבועיים הקרובים לאחר מסירת האופנוע.
לאחר פניות חוזרות ונשנות לקונה הקטנוע ולאחר שנמרחתי בעשרות תירוצים שונים ומשונים ,לא בוצעה העברת הבעלות על הקטנוע , כבר לא ניתן להשיג את הקונה בטלפון (תא קולי).
לפני שבוע שלחתי לו מכתב רשום "לפני נקיטת הליכים משפטיים" בתקווה שיזוז משהו , שבוע וחצי לאחר מכן אין כל תגובה. האם אני יכול לבקש מבית המשפט לתביעות קטנות להוציא צו המורה על רישום הקטנוע על שמו?
מה אומר החוק היבש על מקרה מסוג זה?
תודה.
אתה צריך לפנות לסעד הצהרתי בבהמ"ש רגיל שבו יוצהר כי הקטנוע אינו שייך לך ואינו ברשותך ממועד המכירה ואולי אף צו שיורה לרוכש להעביר את הקטנוע על שמו.. כדאי מאוד למהר כי כל עניין שיקרה בקשר לקטנוע יראו אותך אחראי.
בברכה,
עו"ד שרית לנגה-יצחקי
האם אני צריך עו"ד בשביל כזו פניה?
האם לא עדיף לתבוע בתביעות קטנות (כיוון שזה הליך פחות פורמלי ולא צריך בו עו"ד וכו') ויתכן שבית המשפט יוציא סעד הצהרתי שכזה?
לדעתי לא תקבל סעד כזה מבהמ"ש לתביעות קטנות.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים