שלום רב,
יש לי חבר שנסע לחו"ל והסתבך שם עם בחורה שטוענת שהוא אנס אותה, מיד עצרו אותו והוא חזר רק לא מזמן לארץ משום שהחרימו את הדרכון שלו. במצב כזה המדינה היא התובעת.
למזלו הרב נאפסו ראיות שמתעדות את הכניסה לבית המלון בו הוא שהה, כשלטענתה היא ברחה, ורואים בבירור שהם יוצאים יחד מהמלון. לא רק שהיא טוענת שהיא נאנסה – אלא פעמיים יום אחר יום בלילה, כשבין הלילה הראשון לשני יש תיעוד שהם בילו יחד, הלכו למוזיאנוים והצטלמו יחד מחובקים.
המתלוננת שיקרה בעוד אספקטים (שהמעשה היה באלימות והקשר ביניהן היה אפלטוני לחלוטין), ואין ראיות פורנזיות להפליל אותו איתן. המטרה ציינה בהצהרה שלה שאין סימני חבלה עליה. ואין דו"ח רפואי שמאשר שהיא אכן נתקפה.
השאלה שלי היא האם כול זה מספיק כדי לא להצליח לגבש נגדו כתב אישום ואף להפלילו? כשיודעים בפירוש שהיא שיקרה לגבי ה"בריחה" שלה? זה הופך את העדה ללא אמינה?
בברכה,
שחר.
היכולת להעריך את הסכוי להגשת כתב אישום תלויה בהמון פרמטרים. מבלי שאשמע עוד פרטים ונסיבות שיכולות להיות רלבנטיות קשה לי להתנבא. גם כך, לעולם לא ניתן לדעת מה יש לתביעה במדויק שהרי חומר הראיות לא בידיי והכל נסמך על ספקולציות. החבר שלך מוזמן ליצור עמי קשר על מנת שאשמע את הדברים בהרחבה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים