הלכתי ברחוב ופתאום יצאו מכיכר שוטרים במהירות הם ראו אותי ופתאום בלמו בלימה מהירה באמצע הכביש, אחד השוטרים קפץ מהניידת ומיד אמר לי להוציא ידיים מהכיסים ולמסור לו את התיק הוא מצא אצלי 5+- גרם קנאביס
הוא ביקש תז ובדק אם אני קביל לקבלת כנס ואמר שכן
אחרי איזה 40 דקות הם ישבו באוטו במחשב של הניידת ומשהו לא עבד הם דיברו בטלפון עם מישהו אחר ואמרו לי שהכנס יגיע בדואר
זה היה נראה רציני הם מילאו טופס אני בספק שהוא לא יגיע לעולם
עכשיו יש לי כמה שאלות
א. מה אני עושה מכאן? משלם את הדוח או שעדיף לדבר עם עורך דין ולקחת את זה למשפט?
ב. האם החיפוש היה חוקי? רק הלכתי ברחוב לא הפרעתי או ביצאתי שום עברה פשוט הלכתי.
ג. אני לפני גיוס איך מצמצמים נזקים? האם אפשר להימנע מרישום במשטרה באופן מלא? לפי מה שהבנתי גם תשלום קנס על קנאביס עלול להוביל לשלילת רישיון נשק ולמעשה חופף לתיק פלילי במידה מסויימת
אתה שואל שאלות טובות ורלבנטיות אבל מאוד קשה לענות על זה כאן. בגדול, החיפוש נראה מאוד בעייתי אבל עד שלא אראה את החומר הרלבנטי של דוחות השוטרים לא אוכל להביע דעה נחרצת. לגבי מזעור נזקים – זו סוגייה מאוד מורכבת עם החוק החדש והקנסות. צריך לדבר על זה בפירוט
אתה מוזמן ליצור עימי קשר טלפוני להמשך ייעוץ קונקרטי יותר
עו"ד ערן צלניקר
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים