שלום רב,
הוצאתי נסח טאבו על דירה שאני מעוניינת לקנות בקרוב, הקרקע היא מסוג "מירי" – מה זה אומר?
כמו כן, בנסח מופיע כי הנכסים בבעלות "חברת גוש __ חלקה ___", מה זה אומר? איפה הרישום שלהם? איך מבצעים בהן עסקאות אם לצורך העניין אני רוכשת כעת דירה ממוכר שכתוב על אותו הנסח?
האם יש משהו ספציפי וקריטי שעליי לבדוק טרם ביצוע עסקת המכר?
אודה לקבלת תשובה בהקדם.. ככל שיש גם פסיקה / חקיקה / אסמכתאות משפטיות בעניין – יעזור לי מאוד!
בברכה,
נטלי.
נטלי שלום,
קרקע מסוג מירי באופן כללי זכות הבעלות עליהם נמצאת ביד המדינה והן מוחכרות (בד"כ מדובר בקרקע חקלאית).
חברות גוש חלקה הן לצורך העניין חברות שהוקמו בעבר לצורך רישום חלקים בקרקע שלא עברו פרצלציה.
כמובן ששאלתך מאוד כללית לגבי בדיקות שעליך לברר בטרם תבצעי עסקת מכר, הייתי ממליץ לך בחום להיוועץ עם עורך דין המומחה בתחום המקרקעין בטרם תבצעי רכישה כלשהי.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים