היי ,
ביקשתי מהמעסיק לנצל ימי חופשה לפני יציאה לחופשת לידה והוא סירב בטענה כי לא ניתן לנצל את כל ימי החופש שברשותי. זאת הייתה תגובת המעסיק לשאלתי מדוע לא מאפשרים לי לנצל ימים :
"מכיוון שאני סופג את עלויות חלק העובד של הפנסיה בזמן שאני מפריש לה על חשבוני לעת עתה בזמן חופשת הלידה, זה כסף שהיא תצטרך להחזיר לי בבוא העת, לאחר חזרתה מחופשת הלידה.
אני צריך שיהיה לי כסף משלה בחשבון במידה ותחליט לא לחזור. אי אפשר לקחת סיכון."
אשמח לדעת מה המשמעות לדברים שנכתבו ומהי חוות דעתך לגבי המשך התנהלות מול המעסיק בעניין זה , תודה רבה
המעסיק הוא הקובע את מועדי החופשה של העובד ויש צורך לקבל את אישורו לניצול ימי חופשה. אין פסול במקרה שתואר, על אף ההתבטאות הישירה החריגה.
אז מתי אוכל לפדות אותם ולקבל תשלום בעבור ימים אלה ? במידה ואין בכוונתי לחזור לאחר חופשת הלידה ולהתפטר לשם הטיפול בתינוק
בעת סיום העבודה, לאחר ההתפטרות, את אמורה לקבל פדיון של ימי חופשה והבראה.
הקלד את תגובתך
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים