שלום רב,
שמי שרון ורציתי לשאול שאלה בנוגע להרעת תנאים וניצול ימי חופשה שלי.
אני עובדת כנציגת תמיכה טכנית ועמי במשרד עובדת עוד בחורה אשר שתינו באותו מעמד ואותו תוכן עבודה. בחודש יולי האחרון שוחחתי עם מנהלי וביקשתי ממנו חופש לשם נסיעה לחו"ל.
מעסיקי סרב בתוקף לחופשה שלי ותירץ זאת בכך שבימים ראשון ושני הם ימים "עמוסים" (מה שבכלל לא נכון) במשרד והוא לא רוצה שנצא בימים אלו אלא נהיה במשרד.
לפני כשבוע ביקשה העובדת הנוספת עמי במשרד חופש ממנו למשך שישה ימים הכוללים גם כן את ימים ראשון ושני וללא היסוס הוא אישר ובלי מחשבה כלל על מה קורה איתי ומה יהיה במשרד ועל ימי ה"עומס". ראוי לציין שוב כי- העובדת היא באותה משרה כמוני, אותם תנאים אותו סוג עבודה.
כאשר אני מבקשת ממנו חופש הוא אומר שיחזיר לי תשובה בעוד כמה ימים וחוזר לאחר שבוע וזה גם אם אני שואלת שוב ולה הוא אישר זאת ללא כל בעיה.
האם הדבר תקין? ובלי כל קשר ישנן אפליות רבות ביני לבינה במשרד.מה אני יכולה לעשות?
בהמשך להודעה שכתבתי…לה הוא אישר לנסוע לעשרה ימים כאשר אני בקישתי בסהכ ארבעה עד חמישה ימים והוא סרב.
נראה שבאמת יש שם אפליה, אולם זה דבר שיהיה קשה ביותר להוכחה ולקידום.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
אז מה ניתן בכל זאת לעשות.
אני לא מוכנה להמשיך ככה 🙁
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים