שלום,
ברשותי ביטוח מבנה ותכולה עם הרחבה לשרברב פרטי. אני מתגורר בבית פרטי צמוד קרקע.
לאחרונה קיבלתי חשבון מים גבוה מהרגיל. פניתי לשרברב, שאיתר נזילה בצינור אספקת מים בחצר. לצורך תיקון הנזק הוא חפר באדמה, החליף את קטע הצינור הפגוע, ובזה לשמחתי הסתיים הדבר. בעבור עבודה זו הוא גבה ממני 3,500 ש"ח. את החשבונית הגשתי לחברת הביטוח במטרה לקבל החזר בהתאם לזכאותי בפוליסה. לתדהמתי, חברת הביטוח סירבה לפצות אותי, בטענה כי מאחר ולא נגרמו נזקים נלווים באירוע איני זכאי לכל פיצוי. הוסבר לי כי אילו היו נגרמים נזקים נלווים הייתי מקבל פיצוי, אך מאחר ורק הצינור עצמו ניזוק, איני זכאי לכל פיצוי. האם כך הדבר או שמא נעשה לי עוול? תודה
שלום עמיר,
יש לבחון את תנאי הפוליסה ולבדוק האם חברת הביטוח מחויבת לשלם עבור נזק נלווה בלבד (ללא נזק למבנה) או שמא כל נזק שנגרם לך, כגון קרע בצינור.
ככל והינך סבור שהינך זכאי לקבלת התגמולים, באפשרותך להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים