שלום,
אחת ולתמיד עליי לפתור את הסוגיה הבאה – ישנן כל כך הרבה תשובות שקיבלתי ועליי להיות בטוחה שאני נוהגת כנדרש על פי חוק :
הוצאתי רישיון ביום 01/07/2013, אני בת 27 ונאמר לי ע"י הבוחן הראשי של משרד הרישוי בתל אביב שאין לי ולא תהיה לי תקופת מלווה (בכלל!) ושאני יכולה לנהוג לבד החל מרגע הוצאת הרישיון לאור העובדה שאני מעל לגיל 24.
מנגד – ישנם עורכי דין שאמרו בדיוק את ההיפך… שיש לי תקופת מלווה של 3 חודשים.
בקיצור – מה נכון !?!?!?!?!?!?
שלום,
נהג חדש, מעל גיל 24, אינו צריך מלווה. הבוחן הראשי צדק עורכי הדין טעו.
למה? כי החוק השתנה והם טרם התעדכנו ( מדובר בסעיף אחד בחוק מתוך רבים) ואילו לבוחן התנועה זה סעיף בחוק שנוגע בעבודתו היום יומית ולכן בעניין הזה גיליתי שדווקא מורי הנהיגה ובוחנים של משרד הרישוי מכירים כל שינוי ומעודכנים בצורה טובה בכל שינוי של חוקי "נהג חדש" "מלווה", לשמחתי הרבה….
את יכולה לעשות חיפוש בגוגל ולמצוא את ס' 12 לפקודת התעבורה ולקרוא את זה בעצמך. הדברים ברורים.
כל המגבלות של מלווה מוטלות רק על מי שמוגדר נהג חדש צעיר. נהג חדש צעיר הוא מתחת לגיל 24, ולכן לא קיימת חובת ליווי לגביך.
האם אפשר קישור לחוק ?
הקלד את תגובתך
הקלד את תגובתך
הקלד את תגובתך
הקלד את תגובתך
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים