התחלתי לעבוד במשרד בתפקיד בכיר לפני חצי שנה. בראיון עבודה כששאלו אותי מה המשכורת שאני מבקשת ביקשתי סכום וביקשתי שזה יהיה הסכום נטו. המעבידה אמרה שתבדוק מה יוצא הברוטו ואמרה שתחזיר לי תשובה. לאחר שהחזירה לי תשובה חיובית חתמנו חוזה ובו מצוין הסכום כשכר נטו.
בשך חצי שנה לא נסגרה סוגיית ביטוח הפנסיה ועכשיו חודש ראשון שמשולם הביטוח כולל טרואקטיבית לחצי שנה. עכשיו המעבידה אומרת לי שה5 אחוז שאני אמורה לשלם ירדו לי מהנטו כולל חצי שנה אחורה. זה מוריד לי את השמכורת נטו ב5 אחוז. אחרי שקיבלתי חצי שנה סכום מסוים.
האם קביעה נטו היא הסכום או שהמעבידה צודקת ומהנטו צריכים לרדת האחוזים שלי של הפנסיה. הסיכום בראיון היה נטו אחרי כל ההורדות.
מי צודק?
תודה
ככל שההסכמה ביניכם הייתה על תשלום נטו, גם החלק של הפנסיה אמור להיות משולם על ידי המעביד.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים