אבקש לדעת את החוק לגבי חלוקת כספים מקרן פנסיה של נפטר. אנו 3 ילדים אני בת 34 אחי בן 30 ואחותי (רק מצד אבא) בת 18. אבי נפטר ב2004 והיום מצאתי אצלו קופה במנורה דרך אתר משרד האוצר. אבא שלי היה גרוש מאמא שלי, חי עם אמא של אחותי החורגת 4 שנים ואחרי שאחותי נולדה הם נפרדו (לא היו נשואים). מה אומר החוק? האם אנו הילדים יכולים למשוך את הכסף שלו ולחלק ל3 שווה או שיש בעיה עם זה?
חוק הירושה קובע כי כספים שיש לשלם לאדם על בסיס חברותו אינם נכללים בעזבונו אלא עם הותנה כך, קרי ישולמו למוטבים הרשומים ובמידה ולא רשומים, יש לבדוק מה קובע תקנון הקרן, ואם נקבעו שאירים. אם אין שאירים הזכאים לקצבה לפי התקנון הקרן הכספים יחולקו על פי דין (חוק הירושה ) או על פי צוואה.
שירה טולדנו, עו"ד
מנהלת פורום צוואות וירושות
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים