נעצרתי בחשד לתגרה במקום ציבורי, לאחר מספר ימים במעצר נחקרתי בחשד לביצוע שוד. היה לי אליבי שבזמן השוד הייתי נוכח בויכוח בין אדם אחר לבין השוטר והפרטים שלי נרשמו ע"י השוטר במסוף המשטרתי, ואף אותו ויכוח הוקלט והיה ידוע למשטרה על ההקלטה. למרות הכל הגיעו שוטרים ולקחו את אחותי לחקירה בחשד לקשירת קשר לביצוע פשע בכך שידעה שבצעתי שוד ולא הודיע למשטרה. לאחר שצפו בקלטת הוידאו בין השוטר לאזרח בזמן שהייתי נוכח. התברר להם כי הם טעו, ושוחררתי מתחנת המשטרה מבלי שהביאו אותי שוב בפני שופט. האם יש מקום לתבוע אותם על העיכוב של אחותי והמעצר שלי, ובכלל עוגמת הנפש ?
שאלה נוספת -האם מותר לי לכתוב על הרכב בגדול משטרת חיפה אפסים או עבריינים, ואם מותר איפה בדיוק אני יכול לקרוא פסק דין בעניין זה.
בוקר טוב אלון
מנסיוני הרב כבר נתקלתי במקרים שאזרחים נשארו עצורים הרבה זמן חרף ראיות שהראו כי הם לא היו מעורבים בביצוע עבירה. לקח זמן עד שהם הצליחו להראות לבית המשפט כי הם חפים מפשע. אתה ואחותך נחקרתם כאשר חקירת תיק השוד היתה בחיתוליה ולמרבה המזל המשטרה הבינה את הטעות, לא התביישה להודות בה, שמה את האגו בצד ושחררה אתכם. לדעתי אין הצדקה לתבוע לא במקרה שלך ולא במקרה של אחותך.
לגבי רצונך למחות כנגד המשטרה. אני מאוד מבין את תחושותיך. השאלה באיזה דרך ראוי לעשות זאת. אני מציע לך לשקול צעדיך בכובד ראש ולפנות לנציבות תלונות הציבור במשטרת חיפה או למח"ש ושהם יטפלו במקרה. כיתוב בנוסח שהצעת הוא בעייתי ביותר ועלול לעלות כדי עבירה של העלבת עובד ציבור.
עו"ד ערן צלניקר
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים