שלום, אשתף אותך במקרה..אני לא בטוחה איך לפעול ואיך להגיב למקרה בני בן 14.5 הסתבך ונמצא במעצר בית.. לפני כשבוע הוא הגיב באלימות והיכה נער בבית הספר הוא הושעה..למחרת הגיעו שוטרים עם צו חיפוש לסמים ורכוש גנוב הצו היה מתאריך 9.10 כחודש לפני אני יודעת מבני שניסה לעשן גראס לפני כחודש וכנראה הסתובב עם חברים מעשנים ,בזמן הביקור של המשטרה לא ידענו במה מדובר והשוטרים לא אמרו והזמינו אותנו לחקירה, עד ליום שני כשבעלי ובני הגיעו לחקירה הסתבר לנו שהחקירה הייתה על האלימות, בני נשלח ל-5 ימים למעצר בית ונשלח לקצינת מבחן..נראה לי שהתגובה והיחס מוקצנים ועשו ממנו עבריין סדרתי הוא ילד טוב עם בעיות קשב וריכוז נכון שיש קשיים. לשאלתי האם אפשר וכדאי למנוע מפגש עם קצינת מבחן,? האם מה שקרה נחשב לפתיחת תיק פללי? אני לא מבינה במושגים המשפטיים והייתי רוצה לעזור לבן שלי שנמצא במצוקה אני כמובן לא מעודדת ולא תומכת לא באלימת ולא בדרך השלילית. אני מבינה שהנקודה שבה נמצא בני מאוד קריטית להמשך..תודה על העזרה והמענה.
ברוריה
ראשית, אני מבין את הלחץ ואת הצורך בסיוע ועזרה. זה בסדר גמור שאת שואלת ומשתפת.
שנית, הטיפול מול שירות מבחן הוא מבורך ויסייע לו רבות בהמשך גם במישור האישי וגם במישור המשפטי. את צריכה לעודד אותו ללכת ולשתף פעולה.
שלישית, אכן נפתח לו תיק פלילי וצריך לעקוב ולטפל. ניתן לעשות זאת בליווי עו"ד פלילי.
את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני להמשך ייעוץ אישי
עו"ד ערן צלניקר
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים