שלום,
אני שוקל להצטרף כחבר לקבוצת רכישה לצורך רכישת דירת מגורים. אין בבעלותי דירה אחרת ולכן הדירה הנ"ל תהיי דירתי היחידה (במועד ההצטרפות לקבוצה). שאלתי: מהי חבות מס הרכישה? האם אני זכאי לחיוב במס רכישה לפי מדרגות של "דירה יחידה" ? האם זה משנה באיזה שלב נמצאת הקבוצה? במיקרה שלי, הקרקע נרכשה על ידי המארגן וטרם ניתן היתר בניה וגם לא נבחר קבלן מבצע?
בתודה מראש,
פנחס
פנסח שלום רב,
על פי תיאורך מעלה ככל שמדובר בקבוצת רכישה כהגדרתה בחוק מיסוי מקרקעין, הינך זכאי להנות ממדרגות מס רכישה כאילו ורכשת דירה, במקרה שלך דירה יחידה.
לפני כניסתך לביצוע עסקה בקבוצת רכישה הייתי ממליץ בחום להיות מיוצג על ידי עורך דין המכיר היטב עסקאות מסוג זה – אתה מוזמן לפנות למשרדי ככל שתחפוץ לצורך ייצוגך כאמור.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים