שלום רב,
שאלה קטנה. בהריון שלי קיבלתי מרשמים לתרופות נגד בחילות והקאות כי סבלתי מהיפרמזיס.
התרופה מאוד יקרה ופעם אחת הרוקחת בקופת חולים הציעה לי לרכוש חצי חבילה והסכמתי כי הייתי לקראת סוף ההריון וחשבתי שאולי לא אשתמש בכל החבילה.
אולם לאחר מכן הסתבר לי כי היא מכרה לי קופסה שפג תוקפה מאחר ומרגע הפתיחה הקופסה ניתנת לשימוש לחודשיים וכאשר רכשתי את הקופסה היא הייתה כבר פתוחה מעל לחודשיים.
מבחינה משפטית אני זכאית לדרוש מהם פיצוי כלשהו ?
תודה רבה
שרון
ניתן לדרוש פיצוי ככל וישנה רשלנות שגרמה לנזק. ככל ולא נגרם נזק אז גם אם יש עילת תביעה אין מקום לטעמי להליך משפטי.
הנזק שנגרם הוא שהתרופה לא היייתה יעילה ולא הביאה להפחתת התופעות שהיא הייתה צריכה להפחית . האם כדאי לנסות קודם לפנות לבית מרקחת אישית ולדרוש פיצוי ללא הליך משפטי ? החוק קובע פיצוי קבוע למקרה מסוג זה ? איך מחשבים את הפיצוו ?
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים