אספר בקצרה: קניתי במכרז ממשלתי של הוצאה לפועל 2 מחשבים נייד ונייח. כאשר בדקתי את המחשב היה עליהם תמונות, שיחות בין בעלת המחשב לגרוש, ועבודות עיצוב למיניהם. מצאתי את בעלת המחשב בפייסבוק אם אני פונה אליה במטרה למכור לה את המחשב האם זה בעייתי מבחינה משפטית? אני לא מתכוון למכור לה במחיר גבוה יותר מאשר הייתי מוכר ביד 2. חשוב לי לציין שאני יבהיר לה שאם היא לא מעוניינת אני אמחק את כל החומר מהמחשב ולא יעשה פה שום שימוש. האם יש אפשרות שיאשימו אותי בניסיון סחיטה??
תודה מראש. מקווה שהכל ברור.
דני שלום
ראשית אציע לך להסתכל בתנאי המכרז והאם קיימת הוראה לעניין חומרים המצויים במחשבים.
שנית, החומר שעל המחשב שייך לדעתי לבעלת המחשב להבדיל מהמחשב עצמו אשר נרכש על ידך ונמצא בבעלותך.
מציע לך לגלות אזרחות טובה ולשקול לתת לה את החומר שעל המחשב "חינם אין כסף". אולי אפילו היא תפתיע אותך ותציע לך סכום כלשהו.
עו"ד ערן צלניקר
אני חייב להגיד לך ששאלתי את השאלה הזאת בעוד כמה פורומים… ואתה היחיד שנתת תשובה עניינית. ואני חושב שאני אקח את עצתך.
לעומת השאר שפשוט ביקרו אותי חחח
הקלד את תגובתך
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים