שלום רב,
לפני זמן מה, נשפכו לי מים על המקלדת של הלפטופ, הלכתי לחנות אחת בזיזינגוף סנטר ומסרתי את הלפטופ לבדיקה, התחייבו לתת לי תשובה תוך 24 שעות. לאחר שבוע הצלחתי להוציא מהם את הלפטופ ולא הסכמתי לשלם יותר מ1000 ש"ח שהם דרשו עבור תיקון ועבור החלפת חלקים, הלכתי לחנות אחרת שם אמרו לי שרק המקלדת נפגעה ולקחו ממנו סכום נמוך משמעותית. הגבתי להם בפירסומים של גוגל וכתבתי כל מה שאני חושב עליהם. היום התקשר אלי אח של בעלת החנות והתחיל לאיים שהכל מוקלט ומצולם (גם אצלי יש בפלאפון אפליקציה להקלטת שיחות) ודרש שאבטל את הפירסום ואשלח התנצלות, אחרת הם יתבעו אותי על הוצאת דיבה עם עורך דין על סה"כ 100,000 שקל. זה הגיוני? יש לו קייס? מה עלי לעשות?
בברכה,
אלי
אלי שלום,
ע"פ חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 נראה כי לחנות יש "קייס" כנגדך (גם לעניין הפרסום וגם לעניין סכום התביעה- באם יוכח כי הייתה כוונה לפגוע).
עם זאת, ייתכן כי עומדות לך ההגנות אשר בפרק ג' בחוק איסור לשון הרע-תשכ"ה-1965.
אתה מוזמן לפנות למשרדי לצורך קבלת ייעוץ וסיוע משפטי בעניינך. 03-7700022
בברכה,
גל השחר, עו"ד
050-3883833
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים