שלום
אני משמש עם האח כאפוטרופוס לגוף עבור אימי.
ישנו בן משפחה אחר ששימש כאפוטרופוס לרכוש.
הוא גרם להרבה מריבות סכסוכים ונזק.
לפני למעלה מחצי שנה,הוא הודיע כי הוא מעוניין לעזוב את תפקידו ,לאחר שהשלים את משימתו להזיק.
מתברר לי בדיעבד, כי נפתח תיק בבימש שבו הצדדים למינוי בעבר, כלל לא הופיעו כצד בהליך הבקשה להתפטרות מתפקיד האפוטרופוס.
בנוסף, ממש עכשיו פנה אלי האפוטרופוס והודיע כי ישנו תסקיר של עוס ובו יש המלצה כי הוא ימשיך בתפקיד או בן משפחה אחר.
האפוטרופוס הנוכחי מתנגד מאוד להמשיך בתפקיד ולא מקבל את ההמלצה.
הוא מאיים כי אם האחים לא יתנו לו מיידית, שם לאפוטרופוס חלופי, הוא יבקש מבימש לעזוב מיידית את תפקידו תוך המלצה למינוי אפוטרופוס חיצוני.
שאלותי-
1. כיצד יתכן כי נכתב תסקיר ללא פנייה אלי כבן וכאפוטרופוס לגוף, במשך למעלה מחצי שנה.
2. מהם הסמכויות של האפוטרופוס בפנייה לבימש וניסיון לקבוע מי האפוטרופוס הבא .
נא עזרתכם בדחיפות הנושא ממש מטריד אותי.
הכלל בדיני אפוטרופסות הוא טובת החסוי (אימך) לא ניתן להכריח את אחיך להמשיך להיות אפוטרופוס אם לא חפץ בכך יותר, במקרה שכזה בית המשפט למשפחה ימנה כאפוטרופוס בן משפחה אחר או אפוטרופוס חיצוני.
תסקיר עו"ס מוגש על מנת שבית המשפט למשפחה יקבל מידע על מצב החסוי.
עו"ד אביב סטרול מנהל פורום משפחה .
לקביעת פגישה במשרד ניתן להתקשר לנייד: 052-5407233
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים