אני עובד רשות מקומית אשר אחד מזכותי הוא כאשר נולד ילד לעובד מגיע לו תוספת בשכר עד שילד מגיע לגיל 5 .
מאז שהתקבלתי לעבודה אף אחד לא עדכן אותי על חובתיו וזכיותיו שלי ולכן שבשנת 2010 נולד לי ילד ואני לא ידעתי על הטבה הזאת
רק במהלך 2018 נודע על הטבה הזאת אך כאשר דרשתי זאת הרשות המקומית סירבה לתת את הטבה ראטוקטבית.
יש לי כמה שאלות בנושא:
1)האם המעביד לא מחיוב לפי חוק שכאשר שמתקבל עובד חדש לעדכן אותו על חובותיו וזכיותיו ואם כן על סמך איזה סעיף ניתן להסתמך על כך?
(כיום כל עובד שמתקבל מקבל חוברת שמפרטת את חובותיו וזכויותיו דבר שבאותה תקופה שאני התחלתי לא היה קיים)
2) במידה ואני הולך לתבוע אותם אני רוצה לדעת מה הבדל בין בית דין לעבודה לבין ועדה פרטטית .
3) במידה ואני אגש לבית דין לעבודה ושופט יחליט שאני לא צודק האם יוכל להטיל עליו הוצאת משפט של צד שני
בתודה מראש
דוד
1. המעביד לא חייב לפרט מה שהחוק איננו מחייב אותו כך שבפועל הוא לא יכול לפתוח מולך את כל תנאי ההעסקה. בעקרון הוא אמור לבצע את תנאי ההעסקה ולא אתה צריך לדרוש אותו.
בהחלט אפשר לתבוע בגין רטרואקטיבית. מצד אחד, תקופת ההתיישנות עבדה מזמן, מצד שני, אתה יכול לטעון שלא ידעת?
2. ועדה פריטטית יכולה לדון בצורה פחות פורמלית.
3. הוא יכול לקבוע סכום הוצאות לצד השני. זה לא בהכרח הסכום שהוציא (לרוב קטן יותר).
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים