אני בן 17, יש לי קצינת מבחן על שימוש בסמים קלים, רציתי לדעת מה זה אומר, האם זה יפגע בי בעתיד בצורה כלשהי? האם הרישום הז נשאר לתמיד? בסך הכל אני ילד טוב, נתפסתי פעם אחת בגלל חברים שדירדרו אותי לזה אני לא משתמש באופן קבוע ואני מאוד חושש שזה ימנע ממני להתגייס לקרבי ולמצוא עבודה בעתיד. מה עושים?
יוסי שלום,
מצבך המשפטי לא ברור לי. האם הגישו נגדך כתב אישום ונשלחת לקצינת מבחן מטעם בית המשפט או שבעקבות החקירה ובגלל שאתה קטין הופנית לשירות מבחן לפני החלטה האם להגיש כתב אישום.
באופן עקרוני כל רישום פלילי עלול להפריע בהמשך החיים. בהנחה שפתחו לך תיק בפועל הרי שגם אם התיק ייסגר הוא עדיין יופיע ברשימת התיקים הסגורים ורק בחלוף 7 שנים ניתן יהיה להגיש "בקשה לביטול רישום תיק סגור". היה והתיק נמצא כבר בבית משפט ( לנוער ) יינתן משקל נכבד להמלצה של קצינת המבחן.
כפי שאמרתי יש צורך בפרטים נוספים (שלא עולים משאלתך) על מנת להעריך את מצבך המשפטי בצורה מדוייקת יותר.
ערן צלניקר – עו"ד לענייני פלילים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים