שלום רב,
אני עובדת כמטפלת (פרילאנסרית) בספא מזה כחודשיים וקצת.
איני חתומה על שום חוזה עם בעל העסק.
מקום העבודה לא משלם לי נסיעות ואף לא ביטוח לאומי או כל סוג של קרן השתלמות או פנסיה.
כלומר אין לי שום תנאים סוציאליים.
לאחרונה מנהל המקום קרא לי ל"שיחת היכרות" בה ניתן לי חוזה עבודה דרקוני. כזה שלא מעגן שום זכויות בסיסיות שלי כעובד, ואף להיפך. יש בחוזה זה דברים המנוגדים בצורה נחרצת לחוק במדינת ישראל, ואף סעיף שלא מתיר לי להראות את החוזה או חלקים ממנו ללא אישור בכתב מבעל העסק. מיותר לציין שאין בכוונתי לחתום על החוזה הזה.
קיבלתי את ההחלטה להתפטר, אך טרם הודעתי על כך.
השאלה שלי היא כזאת:
מכיוון שנתתי מראש את המשמרות שלי עבור חודש ינואר, כפי שנהוג במקום, וברצוני להודיע בהקדם על התפטרותי, רציתי לדעת מהן הזכויות/חובות שלי לגבי ימי עבודה. האם אני מחוייבת לתת להם את המשמרות שנקבעו לחודש ינואר? חלקן או בשל העובדה שאני עובדת שם רק חודשיים וכמה ימים אין כל חובה לתת ימים כלל ואני יכולה להודיע מעכשיו לעכשיו? וגם, האם כדאי לי להגיש את התפטרותי בכתב מעבר לשיחה?
בתודה מראש,
רות
בעקרון אם את פרילנסרית הכל הוא בהתאם להסכם.
אם היית עובדת רגילה היית צריכה לתת הודעה מוקדמת, של יומיים.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים