אדם שאני מכירה פצע אותי, ולא הציע לי כל עזרה קונקרטית. את ההתכתבות בינינו הוא הבין כך שאני מבקשת כסף, כשלמעשה התכוונתי שהוא אמור להציע עזרה קונקרטית כלשהי ולהבין שמה שעשה – חמור.בעקבות זאת כתבתי בבירור שאינני רוצה כסף. נאמר לי שכל עוד לא איימתי שאם לא ישלם לי – אפגע בזכויותיו, זוהי לא סחיטה. שאלתי היא מדוע דרישת תשלום אישית בעקבות פציעה אינה סחיטה, אך אם הייתי תובעת אותו (באופן חוקי) הוא יכול לטעון לסחיטה ככתב הגנה. תודה.
כפי שציינת בשאלתך, אכן על מנת לגבש את יסודות עבירת הסחיטה באיומים יש צורך בהוכחת איום שהופנה לאדם על מנת להניע אותו לעשות או להימנע מלעשות מעשה. לעומת זאת, בכתב הגנה המוגש במסגרת תביעה אזרחית, ניתן להשתמש בביטויים מסוימים אך לא במובן הפלילי של המילה. כך כאשר הנתבע כותב בכתב הגנתו כי נסחט, כמובן שאין חובה כי העבודות שתיאר יחפפו את העבודות היכולות להקים בהכרח את עבירת הסחיטה אלא הדבר נועד בדר"כ בכדי "לנפח" את כתב ההגנה.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים