שלום, הרקע לשאלתי: בעקבות פסק דין פתחתי לחייב תיק מזונות בהוצל"פ. החייב פנה לבית המשפט בבקשה לבטל את ההליכים בתיק והשופטת קבעה כי בשל מורכבותו של התיק ייקבע דיון הוכחות ואישרה עד הדיון לעכב את ההליכים. להבתי, עיכוב הליכים אינו ביטולם, כך שברגע שהעיכוב יבוטל, אני מבינה כי לא אצטרך להגיש בקשות חוזרות לכל העיקולים שבוצעו, אך לא ברור לי מה קורה במקרים הבאים בפועל:
עיקול על המשכורת של החייב – מה בעצם משמעות העיכוב: האם זה אומר שצד ג' ימשיך להעביר את המשכורת להוצאה לפועל אך התשלום יישאר בתיק ולא יועבר אלי? אם לא, מה בעצם ההבדל בפועל בין ביטול עיקול המשכרות באמצעות צד ג' לבין עיכוב ההליך?
עיקול על חשבונות הבנק – מאחר ובפועל העיקול על החשבונות לא הניב תוצאה כספית להפחתת החוב, אלא רק רישום בבנקים על העיקול, האם משמעות העיכוב שהרישומים בחשבונות מתבטלים? אם כן, מה ההבדל בפועל בין העיכוב לביטול?
עיקול רכב – כאן, נראה לי שאני מבינה את ההבדל, אך אשמח להתייחסותכם שאכן כך: עיכוב ההליך משמעותו שהעיקול לא יתבטל, אך מנגד, לא יינקטו פעולות לתפיסת הרכב ולמכירתו.
תודה,
שי
שי שלום! אני לא מכיר את התיק שלך ולא ראיתי כל החלטות. אולם יחד עם זאת, אסביר לך כי עיכוב הליכים פשוטו כמשמעו, ההליכים מעוכבים- לא מבוטלים כלומר מה שבוצע נשאר על כנו אולם לא תיהיה כל התקדמות עד להחלטה אחרת של בית המשפט. אם הוטל עיקול, העיקול נותר על כנו, משכורת חשבון בנק וכיוצ"ב, אולם לא ניתן לממש לכסף. כדי שהחייב יוכל למשל לשחרר משכורת, רכב או חשבון בנק, עליו להגיש בקשה פרטנית לביטול העיקול. בהצלחה אבישי אוסטרייכר, עו"ד
תודה רבה. תשובתך סייעה לי מאוד.
אין בעד מה , בהצלחה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים