אני אם חד הורית מזה 4 שנים, גרושי בתהליך פש"ר, ואינני מקבלת מזונות עבור הקטין , מהמוסד לביטוח לאומי נאמר לי כי אינני עומדת במחן ההכנסות, שכן אני מרוויחה 6400 ₪, לפי איזה קרטריונים הם קבעו את מבחן ההכנסות כאם חד הורית אני משפחה שאמורה לספק מדור, הזנה, חינוך ועוד…….. לעניות דעתי יש אי סבירות למבחן ההכנסות בהשוואה למשק הישראלי וקיימת אפליה? האם ניתן לעתור לגב"ץ???? האם זה נשמע סביר? כיצד אוכל לאסוף חומר שיוכיח לאי סבירות? או אפליה?
אסנת שלום,
ככל שאינך מרוצה מחלטת ביטוח לאומי ניתן להגיש עליה ערעור. אם החלטת לערער על החלטת המוסד לביטוח לאומי לפני בית הדין האזורי לעבודה כאמור, אתה רשאי לבקש סיוע משפטי חינם מהלשכות לסיוע משפטי שעל יד משרד המשפטים. את הבקשה לסיוע עליך להגיש על גבי טופס מיוחד בלשכה לסיוע משפטי שבאזור מגוריך.
בברכה,
כרמי בוסתנאי, עו"ד
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים