שלום, עקב המצב במדינה אתמול המנהלת התקשרה אליי ואמרה ש50% מעובדי החברה יצאו לחלת, היא הביאה לי טפסים לחתום ואמרה שזה נתון לבחירתי ושאעדכן אותה עד מחר, חשוב לציין עובדת שם שנה ו8 חודש ונמצאת כמעט בחודש שישי להריון, הודעתי לה בהודעת ווצאפ שאני לא אחתום ולא מעוניינת מאחר ואני גם ככה עובדת מהבית ולא רואה סיבה לחתום ושיפגע לי בשכר כי נקבל 70% משכורת אם נחתום ןמעבר לזה אני בבית ומוגנת ולדעתי זה גם יפגע לי בדמי לידה כי אין לדעת כמה זמן המצב יימשך, האם היא יכולה לאלץ אותי לחתום על חל"ת הבנתי שחייב אישור מהתמ"ת על מנת בכלל לאשר דבר כזה.. תודה רבה
בעיקרון חל"ת הוא תמיד בהסכמה ועל כן ככל ואת לא מסכימה לא יכולים לחייב אותך. יותר מכך, הוצאת אישה בהריון לחל"ת מצריכה אישור של הממונה.
יחד עם זאת, במצב הנוכחי בהחלט יכול להיות שהממונה תהיה יותר גמישה עם האישורים.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה. 050-6060611
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים