אנחנו שלושה אחים עם הורים מבוגרים .אבא בן 81 חלה בחודשים האחרונים ירידה בתיפקודו הוא מטופל גם נפשית ומכיוון שאין מי שיטפל בו בבית אחותי סידרה לו בית אבות על דעת עצמה החתימה אותו על יפוי כוח לנהל לו הח"ן ואף רוצה להיות האפוטרופסית שלו לימים .אני שראיתי מהלכים אלה דרשתי גם להיות לו אפוטרופוס והיא הסכימה לצרף אותי אליה . אנו כרגע ממתינים לדיון בנושא . האם אוכל גם לבקש בשם אחי ואימי לראות בינתיים כיצד אחותי מנהלת לאבי את ח"ן הבנק .אבא מספר לי שלא טוב לו בבית אבות ושאין לו גרוש בארנק.הבטחתי שאחפש לו בית אבות אחר .אבל אני בהחלט רוצה לדעת ולראות כיצד אחותי מנהלת לו את הח"ן ולוודא שהיא עושה זאת ביושר .
אם אחותך מסכימה לכך שתיהיה אפוטרופוס יחד איתה, סביר שבית המשפט יאשר זאת. יתכן שכדי שלא לעורר את התנגדותה, כדאי להמתין עד לדיון. ברגע שתהיה אפוטרופוס תוכל לקבל את כל המידע.
אם בכל זאת אתה מעונין לבדוק את הענין כבר עכשיו והיא מסרבת לתת לך מידע, ניתן לפנות לבית המשפט בבקשה למתן צו שמורה לתתאת המידע.
עו"ד משה און
המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו. כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים