היי רוצה להתייעץ.
יש לי אתר שמגייס תרומות לעמותות, שאליו נכנסים תורמים שמעוניינים לתרום לעמותות שונות לפי תחומי עניין שהם מתחברים אליו.
האם אני יכול להכניס באופן ידני שמות של עמותות ותחומי עניין שלהם לאתר שלי מבלי לשאול את בעלי העמותה. ואז כשיבוא תורם שירצה לתרום לעמותה ההיא אנחנו נפנה לעמותה ונציע לה להתחבר לאתר ולקבל את התרומה.
האם יש כאן משהו לא חוקי?
שלום רב,
על פניו, אם הבנתי את שאלתך נכון, בטרם שימוש בשם של עמותה באתר שלך, רצוי לבקש את רשות העמותה ולייתר את הצורך מתאונה משפטית אפשרית, ככל שהדבר לא יראה בעין יפה ע"י אחת העמותות אותם פרסמתם. אני מניח שאתה, כמתווך, גוזר קופון ו/או מצפה לכך, וגם עניין זה דורש הסכמה מוקדמת ולא בדיעבד, וזאת על אף העבודה שכל עמותה תשמח לקבל כספים עבור פעילותה כל שהמדובר בכספים כשרים מגורמים כשרים.
שורה תחתונה, מבלי להתייחס לשאלת החוקיות של מעשיך בלבד, מציע לך לפנות ולקבל רשות בכתב מכל עמותה אותה אתה מתכוון לפרסם ולהשתמש בשמה.
בהצלחה!
עו"ד איתן אמירי,
משה פרץ ושות', משרד עו"ד
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים