התחלתי לייבא מדבקת קעקוע מסין שנשארת על העור כמה שעות בלבד. התחלתי למכור אותה בארץ ואז לפתע קיבלתי מכתב מחברה בארץ שבקשה ממני להפסיק למכור את המוצר מאחר שהיא המיבאת הבלעדית של המוצר המקורי בארץ. השאלה שלי היא האם עלי באמת להפסיק לייבא את המוצר? מה קורה אם לא מדובר באותו מוצר, בשם שונה, האם גם אז אסור לי לייבא? אשמח לדעת מה מצבי המשפטי בעניין. תודה
שלום יעקב. לצערי המקרה שלך מגלם בתוכו הרבה מאוד שאלות ונסיבות שעל מנת לדעת את מצבך המשפטי יש לבדוק ולהבין אותם היטב. אומר רק באופן כללי כי ייבוא מקביל לישראל של מותגים, הינו מותר ובתנאי כמובן שמדובר במותר המקורי. כפי שכתבתי לעיל, אני ממליץ לך להתייעץ באופן פרטני על מנת להבין האם ועד כמה אתה חשוף, ואיך פועלים נכון.
בהצלחה,
עו"ד עוז חיים
זכויות יוצרים, קניין רוחני ואינטרנט
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים