בתוקף היותי אלמנה אני מקבלת קצבת שארים מביטוח לאומי. מזה מס' שנים אני מנהלת זוגיות והוגדרתי כידועה בציבור. עתה הסתבר לי כי אינני זכאית לקצבת הנ"ל. שאלותי: אם הדבר יוודע לביטוח לאומי, מה יכול להיות שיעור ההחזר שאדרש להחזיר להם ? על מה מבוסס החישוב? (קנסות? הצמדה למדד?) כמה שנים אחורה יכול ללכת הביטוח הלאומי בתביעתו להחזר?(כלומר האם יש חוק התיישנות על תביעות?) האם אפשר לנהל מו"מ על הקנס? לתשובתך אודה
אורית שלום,
נקבע כי דין זהה חל על אלמנות החיות כידועות בציבור ועל אלמנות שחזרו ונישאו כדת וכדין. כמו כן, יש צורך בלפחות שנה של מגורים יחד וקיום משק בית משותף, כדי שניתן יהיה לשלול קצבה.
ניתן לנהל מו"מ לגבי גובה הקנסות וכד'. לצורך כך ניתן לטעון (במידה ואכן כך פני הדברים) כי המל"ל לא יידע אותך על חובתך לעדכן את המוסד על כל שינוי במצבך האישי.
בברכה,
כרמי בוסתנאי, עו"ד
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים