אני הומלס 7 שנים לפני כן הייתי אב חד הורי 5 שנים ולפני הייתי הומלס 5 שנים בסבב הראשון ויש לי חוב מזונות משנת 2001 מזונות זמניים ובזמן הזה הייתי בכלא 10 חודשים, חוב מזונות מביה"ד הרבני במסגרת הגט משנת 2004,חוב מזונות משנת 2007 מבית משפט למשפחה שאחר כך בוטל וביטוח לאומי עדיין מחייב אותי לגביו ועוד 2 תיקי חוב מזונות מלפני 10 שנים שהיו בהיעדר.
האם אפשר לטעון פרעתי עקב נסיבות חיי הקשות ועקב התיישנות כי חלפו הרבה שנים והאישה לא ביקשה את הכסף ואני מובטל 20 שנה
שלום רב,
טענת פרעתי כשמה כן הוא, היא שהחוב שבגללו נפתח תיק ההוצאה לפועל כבר שולם (נפרע) ולכן פתיחת התיק אינה מוצדקת וצריך לסגור אותו.
גביית מזונות בהוצאה לפועל לתקופה של מעבר לשנתיים רטרואקטיבית, מחייבת את אישורו של ביהמ"ש.
ככל שנפתח כבר תיק הוצל"פ, ככלל כי על הליכי הוצאה לפועל לא תחול התיישנות, ברם, תיק ההוצל"פ אינו יכול לשמש "תוכנית חסכון" לזוכה, אשר ממתינה עד אין קץ, ללא נקיטת הליכים, תוך צבירת הפרשי הצמדה וריבית.
את/ה מוזמנ/ת לפנות למשרדי לצורך קבלת ייעוץ וסיוע משפטי בעניינך. 03-7700022
בברכה,
איגי בקרמן, עו"ד
050-3-222-111
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים