שלום
שלחתי תמונה לבית דפוס וביקשתי שיחתכו אותה בצורה מסוימת (חלוקת התמונה הגדולה ל-4 קטנות). צירפתי אף דומה של האופן בו אני מבקש את החיתוך (לא כקבצים מוכנים להדפסה אלא רק איך אמור להיראות בסוף).
בית הדפוס שלח לי את התמונות לאישור והיה נראה לי שזה בסדר ואישרתי לאחר תיקון טעות (איחת מהתמונות הייתה כפולה).
לאחר שהגיעה התמונה בדואר התברר שהייתה טעות בפרופורציות. במקום שארבע התמונות ירכיבו תמוה גדולה כפי שהייתה הפרופורציות שלהן לא תאמו. כמו כן חלק מתמונה א' הופיע גם בתמונה ב'.
מי אמור לספוג את הנזק במקרה כזה? הלקוח (אני) שאישר אך אין לו כלים לבדוק פרופורציות אלא רק להתבונן במבט כללי או בית הדפוס שעשה טעות והקטין/הגדיל וכן חתך את התמונות באופן לא תואם?
שלום,
אינני בית משפט. מי שמוסמך במדינת ישראל לקבוע / לפסוק בסוגיות משפטיות זה בית המשפט. בכל מקרה שאלתך היא שאלה עובדתית (להבדיל ממשפטית) ובכל מקרה נדמה כי מדובר על חוסר הבנה של הדברים בין הצדדים.
באם בכל זאת תרצה תשובה בעניין זה (תשובה שאינה משפטית), עליי להכיר לעומק את סיפור המקרה והראיות שיש בעניין.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים