ני בעל עסק קטן המעסיק 16 עובדים . העובדים במשרות שונות על פי סידור עבודה קבוע למשך כל השנה.
בבדיקה שערכתי אצל עובד משרה חלקיצת . מצאתי כל חלה טעות רבת שנים,
מספר השעות שרשום בתלוש השכר גבוהה ב 17 שעות חודשיות מהשעות אותם הוא עובד בפועל בכל חודש .
יש לציין כי העובד שלי עובד על פי סידור עבודה קבוע מראש.
מכאן יוצא שבפועל שכרו של העובד (בחישוב על פי שעה )גבוה ב5 ש"ח.כלומר אם מחלקים את השעות שבהם עבד בפועל לתשלום הנטו.
שאלתי היא : מה עושים ?
האם ניתן לפתוח מחדש את הנושא ולהאיר את עיניין כי חלה טעות?
האם ניתן לדרוש החזר?
האם כשאחזיר את השכר למספר שעות פפועל כפול שכר לשעה . זה יחשב כהרעת תנאים ?
בהתחשב בעובדה שהשכר של העובד יופחת?
הבהרה:
השכר של העובד החרוץ שלי הוא גלובלי . כלומר בכל חודש אותן שעות והשכר לא משתנה .
הטעות במספר השעות נובעת משינוי/ הפחתה של שעות עבודה במשך השנים , כאשר בפועל נשארו מספר השעות הגדול יותר על הנייר ולכן הוא מקבל שכר גבוהה יותר מהשעות אותן הוא עובד בפועל, אני ראיתי זאת רק לפני כחודש.
אשמח לתשובה מקצועית ומהירה
ג'ורג'
גו'רג' שלום,
בעקרון יש כאן בעיה כי בהתאם לפסיקת בתי המשפט, לא ניתן לחייב עובד להחזיר את התשלום שקיבל. אפשר לתקן את הטעות אולם לא לדרוש מהעובד את התשלום שכבר קיבל.
אם תתקן טעות שמופיעה בהסכם העבודה זה לא יחשב להרעת תנאים.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים