שלום
לפני כ4 שנים חתמתי לעו"ד על ייפויי כוח במסגרת פרויקט תמ"א 38 עם הסכם החוזה. במהלך הזמן התברר לי כי הוציאו ממני חלון ברמייה. הם הסכימו לשלם לי עבור החלון, הווה אומר שהם לקחו את החלון שלא כדין. מכץ 4 שנים הם ביקשו ממני להגיע לחתימה על נסך נקי (חתימה חוזרת על השרטוט כדי לשם תשלום לעירייה) בגלל החלון שהופקע ממני שלא כדין סירבתי לחתום והתנגדתי בנחרצות שהעו"ד תחתום בשמי, (לא יכולתי לחתום כי זו כמו הודעה שאני מוותרת על החלון)היא כנראה החליטה לא לספור אותי וחתמה למרות התנגדותי.
שוחחתי על הנושא עם אחד הדיירים והתברר לי שלא פנו אליו בבקשה לחתום, בדקתי את המסמך והתברר לי שחתמו גם בשמו ללא ידיעתו. (כנראה העדיפו לחתום כי זה היה יותר נוח)
אני רואה זאת כדבר חמור ביותר, הווה אומר שאפשר לעשות שינויים ולחתום בשמנו.
ע"פ הבנתי אי אפשר לחתום בשמי גם עם חתמתי על 1000 ייפויי כוח אם אני מתנגדת.
אשמח לקבל תגובתכם
תודה
גילי שלום,
ככל שמדובר ביפוי כוח בלתי חוזר שניתן לצורך קיום ההסכם כמובן שעורך הדין יכול לחתום בשמך על הגשת התוכניות אשר היו במועד החתימה על ההסכם.
ככל שהדבר נעשה בניגוד לרצונך ו/או בניגוד גמור למוסכם בחוזה אתה יכול לשלוח לעורך הדין הודעה על ביטול יפוי הכוח וכן פניה לערכאות משפטיות על מנת שימנע מעורך הדין כאמור לטפל בנושא מטעמך.
לפני שאתה עושה מהלך כלשהו הייתי ממליץ להיוועץ באופן פרטני.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום תמ"א 38
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים