לפני כשנתיים, התחלתי לעבוד כפרילאנסר במשרד שדרש חשבונית. מאחר ודובר על סכומים נמוכים ועבודה זמנית בת מספר חודשים, החלטתי להשתמש בשירות חשבונית לשכיר – חברה שמוציאה חשבונית וגובה את הסכום ובתמורה מוציאה תלוש משכורת בו היא מנקה מהסכום את כל המיסים כולל עמלת טיפול. בדקתי לפני שהחברות האלו חוקיות ומסתבר שיש הרבה כאלה וגם הרבה פרילאנסרים שנהנים משירותיהן. לאחר מספר חודשים זומנתי לחקירה בביטוח לאומי שהבהיר לי שלא עשיתי כל רע אלא הוא חוקר חשדות על החברה שהעסיקה אותי. שיתפתי פעולה עם החוקר ומסרתי את הפרטים כולל תלושי המשכורת שקבלתי מהחברה. כעבור זמן קצר נדהמתי לגלות מכתב מביטוח לאומי שדורש ממני לשלם 3400 ש"ח מאחר והחליט שכל החודשים האלו עבדתי כעצמאי. הסכום הזה יותר משליש ממה שהרווחתי בכל התקופה ובחודשים שונים מדובר על יום בודד שעבדתי כפרילאנסר ובשאר הימים הייתי שכיר. כמובן שהלכתי לשם והם לא היו מוכנים אפילו לקבל ערעור ומשם התחילו עיקולים לחשבון הבנק שלי. כשבררתי עם החברה – הם אמרו לי שכל שנה אותו סיפור -ביטוח לאומי "מתביית" על כמה מסכנים ומנסה לאיים ולסחוט עד שהוא מוציא מהם כספים על מיסים שכבר שולמו. העניין בדיונים משפטיים כבר שנים ומס הכנסה ומע"מ מסרבים לסגור את החברות האלו מאחר והן מכניסות רווחים גבוהים מאוד. מה עלי לעשות? האם לשלם את החוב או לתבוע את ביטוח לאומי בבית הדין לעבודה?
הקלד את תגובתך
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים