שלום,
צולמתי כשאני חוצה את הצומת באור אדום "לאחר שחלפו 5 שניות או יותר אחרי הופעתו" כפי שכתוב בזימון למשפט.
כ 200 מטרים לפני אותו רמזור, היה רמזור נוסף שעברתי בו – שהיה ירוק, ולא שמתי לב לרמזור הנוסף הקרוב שהיה אדום. באמצע הצומת שמתי לב פתאום שאני חוצה באדום והשלמתי את חציית הצומת כמה שיותר מהר. למה עלי לצפות בבית המשפט? האם שוללים רישיון על עבירה שכזו? האם כדאי לי בכלל להגיע לבית המשפט? או שעדיף לשלוח בקשה להקלה בעונש ולתאר את הנסיבות הנ"ל?
ב 10 השנים האחרונות אין לי עבירות תנועה (ולפני כן – עבירה אחת של מהירות) – אני נהגת זהירה בדרך כלל, אינני מקלה ראש בעבירה שעשיתי, ומרגישה ברת מזל שלא קרה נזק לאף אחד בעקבות כך ..
תודה מראש,
גל
גל שלום,
מתנצל על העיכוב במתן התשובה.
לרוב, במקרים כמו שאת מתארת בתי המשפט יטילו עונש של תנאי וקנס (ז"א פסילה על תנאי).
בהצלחה. הייתי מציע לך להשפט אבל אפשר גם לשלוח בקשה להשפט בהעדר
ערן היקר תודה על האיכפתיות ,אני לא לוקח את זה כמובן מאליו !!
בהמשך להתייחסותך האם בית המשפט יתייחס באותו האופן באם אגיע לבית המשפט להשפט ואודה באשמה או באם אשלח בקשה להשפט בהעדר (כמובן שאציין את הנסיבות המקלות -עבר נקי)?
ושוב המון תודה
גל
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים