שאלה:
האם מותר להחנות את הרכב נגד כיון התנועה בצידי כביש בכביש דו סיטרי?
קרתה לי תאונה כאשר אני נסעתי בכביש הראשי וגברת החנתה בצידי הכביש נגד הכיון עם חזית הרכב שמופנת נגד כיון התנועה בכביש, יצאה עם החזית לכביש הראשי- לא היה לה בכלל שדה ראייה כיון שלפניה עמד רכב חונה, הרכב שלי נפגע בכנף בצד ימין ( מושב של הנוסע) לא בפנס אשר בחזית הרכב, כלומר עברתי אותה בעת הנסיעה בכ- 20 ס"מ ואז היא פגיעה , היא טוענת שהיא לא נסעה אלא רק עמדה עם הגלגל הקדמי הימני שלה כבר בתוך הכביש ( לדעתי היא בכלל לא ראתה אותי כיון שלא הייה לה שדה ראייה , אבל היא טוענת שהיא ראתה אותי מרחוק ואני זאת שלא בלמתי )
הבעיה שאני לא ראיתי את הרכב שלה עומד עם הגלגל הקמי בכביש, אלא שהפגיעה נעשתה כאשר געתי קרוב אליה ואז היא התחילה בנסיעה.
השאלה המעניינית אותי זה מי אשם בתנועה?
מריה שלום,
קשה לענות על שאלה "מי אשם" בתאונה בלי לראות את מכלול הראיות, אבל על פניו ממה שאת מתארת את לא אשמה בתאונה, היא זאת ישצאה מחנייה בצידי הדרך (ועוד עם הפנים בניגוד לכיוון התנועה) וחובת הזהירות היא עליה…
בהצלחה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים