שלום,
נפרדתי מבן הזוג שלי לאחר שמונה שנים במהלכם התגוררנו בדירת הוריו. בזמן זה רכשנו מספר פריטים במשותף. בן הזוג שלי ביקש כי מספר הפריטים המשותפים יישארו בחזקתו בדירה בה גרנו (מיטה, מחשב, ארון ועוד מס' קטן של פריטים). לצורך כך סוכם כי ישלם את מחצית מערך הרכוש. כאן התגלעה מחלוקת: לטענתו ערך זה צריך להיות מחצית הערך *הנוכחי* של הרכוש. לעומת זאת, אני טענתי כי עליו לשלם את מחצית הערך של הרכוש בעת שנקנה וכשסרב לעשות כן, ביקשתי לקנות את הרכוש בסכום שהצעתי אך גם לכך הוא סרב.
אני אשמח לדעת אם יש פסיקות, הלכות או נוהג מקובל בסוגיה הזו כדי להכריע בה באופן אובייקטיבי.
כעקרון רכוש יוערך כפי ערכו בעת החלוקה. כך למשל בית שנמכר על ידי בני זוג יוערך לפי ערך המכירה ולא לפי ערך הרכישה. כנ"ל מכונית וכל רכוש נמכר אחר.
מחלוקת ניתן לפתור על ידי הערכה שמאית של הרכוש, אולם עבור הרכוש שאת מתארת איני חושב שהערכה שמאית הינה כדאית כלכלית.
עו"ד משה און
המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו. כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים