שלום,
אני עובדת בחברה פרטית גדולה במשרה חלקית – 3 ימים בשבוע (מרבית העובדים בחברה עובדים 5 ימים בשבוע). בתלושי המשכורת שלי עד עתה היה מצוין כי אני זכאית ל-10 ימי חופשה בשנה, אבל כשלקחתי בחודש הקודם 2 ימי חופשה, הם חושבו כאילו ניצלתי 3.32 ימי חופשה.
הסבירו לי שאמנם אני מקבלת זיכוי מלא של ימי חופשה (כאילו שאני עובדת במשרה מלאה), אבל ניצול החופשה מחושב אחרת:
תקן ימים לאותו חודש = 20 לחלק לתקן ימי העבודה שלי לאותו חודש = 12 = 1.66 יום ניצול חופשה, כך שיומיים של חופשה חושבו כאילו ניצלתי 3.32 ימים.
שאלתי הראשונה היא האם אין צורך לציין במפורש בתלושי המשכורת שאני זכאית לפחות מ-10 ימי חופשה (או לפחות להסביר את אופן החישוב של ניצולם), שהרי עד שלא ניצלתי ימי חופשה טעיתי לחשוב שאני זכאית ל-10 ימי חופשה בשנה?.
שאלתי השנייה היא איך יכול עובד לנצל מספר ימי חופשה שאינו מספר שלם, כי עכשיו יוצא שמספר ימי החופשה השנתיים שלי עומד על מספר ועוד שבר של מספר, למשל: 2.83?
בתודה,
שרית
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים