שלום .
מבקש עצה משפטית בענין חיבור לחברת החשמל ( חה"ח) .
אני חבר בקיבוץ מעל 30 שנה ובתקופה זו מחברים את כל בתי הקיבוץ ישירות לחה"ח , עד היום הביאה חה"ח את החשמל למקום מרכזי וממנו הקיבוץ היה אחראי להוליכו לבתים ולתחזוקתו . לקראת החיבור של ביתי – הגיעו אלי בודקים מחברת החשמל והשאירו רשימת תיקונים שעלי לבצע על מנת שיחברו את ביתי לחה"ח . מבירור שעשיתי עם עוד חברים מתברר שעלות התיקונים הנדרשים נעים בין 4000-11000 ש"ח לבית . התיקונים הנדרשים הם אחרי לוח החשמל כמו- התקנת מפסקים דו-קוטביים על מאווררי תקרה ומזגנים, ביטול נקודות חשמל, החלפת כבלי הפנדל בכבלים אחרים ועוד .
ואני שואל : האם מיליוני הבתים והמבנים בישראל עומדים בתקנים הנדרשים ממני ומיתר חברי קיבוצי ? האם חה"ח יכולה לדרוש שינויים בתוך הבית אחרי לוח החשמל? האם כאשר יתקלקל לי המזגן הם יהיו אחראים לתיקונו ? הרי הוא עומד בתקנים שלהם , ברור לי שהתשובה היא לא . לכן איזו זכות יש להם לדרוש ממני משהו שהם לא אחראיים עליו? כל בית בקיבוץ כבר שילם מכיסו 5000 ש"ח לחה"ח כדי שיחברו אותנו מהפילר . הקיבוץ שילם כ-7 מיליון ש"ח על התשתיות בתוך הישוב .
אשמח לתשובה .
תודה יגאל
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים