אני ילדתי באמצע חודש פברואר ויצאתי לחופשת לידה מתחילת פברואר. אני אמורה לחזור לעבודה באוגוסט. פניתי לבוס שלי חודש מראש וביקשתי להגיע בספטמבר במקום אוגוסט כי אין לי סידור לילדים. התשובה שקיבלתי היא שבספטמבר בקושי עובדים ולכןמאםמאני לא יכולה לבוא באוגוסט שאגיע באוקטובר. האם זה תקין? הבוס יכול להגיד לי מתי לחזור ולא לרצות שאעבוד בחודש שאין הרבה עבודה והוא צריך לשלם? אני חשבתי שעד שנה מיציאתם לחופשת לידה אני יכולה להחליט מתי אני חוזרת ולא הוא. אודה על תשובה דחופה. תודה
חיה שלום,
מסכנתך איננה נכונה.
חופשת הלידה בהתאם לחוק היא 3 חודשים, כאשר העובד יכול להשלים בחל"ת 3 חודשים נוספים.
מכאן והילך, הכל עניין של הסכמות. אם יש ביניכם הסכמה להאריך את החל"ת עוד יותר אתם צריכים להסכים עד מתי.
הזכות היחידה שיש לך לעניין זה, הוא להתפטר לצורך טיפול בילד, עד 9 חודשים ממועד הלידה.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים