שלום,
עבדתי 10.5 חודשים לפני יציאתי לשמירת הריון. האם חל"ד שלי הינו 26 או 14 שבועות עפ"י חוק? במידה ואחליט להתפטר לטובת טיפול בילד- האם אהיה זכאית לפיצויים מהמעסיק?
ביום שקיבלתי המלצת רופא לשמירת הריון המעסיק שלח אותי ליומיים הביתה לטענתו כי לא מילאתי אחר הוראות המנהל, מאז לא שוחחנו כלל אך לא קיבלתי מכתב פיטורין, כיצד אני אמורה להודיע לו על החלטתי- לחזור/להתפטר מהעבודה? כמו כן, שבועיים לפני השמירה התחיל לשנות לי תפקיד אך מעסיק כיום עובדת במקומי במשרה לטווח ארוך אז השאלה לאיזה תפקיד אני אמורה לחזור? תודה
רווית שלום,
לגבי חופשת הלידה – זו שאלה שעליך להפנות ישירות לביטוח לאומי. לפי מיטב ידיעתי, מתייחסים לתקופה שעבדת לפני שמירת הלידה ואם עבדת גם במקום אחר לפני כן, לוקחים גם את מקום זה בחשבון.
לגבי התפטרות לרגל הטיפול בילד – את רשאית לעשות זאת תוך 9 חודשים ממועד הלידה. עליך לשלוח מכתב מסודר למעסיק.
אם תחליטי לא להתפטר – עליך לשלוח מכתב מסודר למעסיק כי בכוונתך לחזור עם התאריך בו מסתיימת חופשת לידה שלך ולשלוח את המכתב בהקדם האפשרי ולא יאוחר מחודש לפני תאריך חזרתך מחופשת הלידה.
לגבי שינוי תפקיד – על המעסיק להחזירך לעבודה באותו תפקיד ובאותם תנאים.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים