יש לי דירה על שמי ושם אחי .לפני כשלושים שנה הוסכם ביננו להעביר את הגירה על שמו. חתמנו על מסמכים . במשך כל השנים האלו אחי הזניח את הדירה . לא גר בה והיא היתה סגורה במשך כל השנים . לפני מספר חודשים שילמתי את כל החובות לדירה.( חובות של שלושים שנה ) וביקשתי לקנות אותה ממנו . הוא מסרב למכור ומסרב להחזיר לי את הכסף ששילמתי עבור החובות . השאלה שלי היא; האם חצי מהדירה מגיע לי מתוקף חוק ההתיישנות . האם חל חוק ההתיישנות על הדירה על דירה שנישארה על שמי במשך שנים ארוכות . אשמח לתשובה . תודה ויום טוב
היי,
הבעלות שלך על הדירה רשומה על שמך וכל עוד היא רשומה על שמך במרשם המקרקעין (טאבו) או במרשם הזכויות ולא ניתן פסק דין בבית המשפט שאומר אחרת הדירה בבעלותך לפי אחוזי הבעלות שהיא רשומה עליך. לכן אין התיישנות על בעלות של דירה.
בברכה,
אביב סטרול, עו"ד
מנהל פורום משפחה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים