שלום רב,
אני עובדת בהסוטל לנפגעי נפש ולפעמים יש צורך ללווות מטופל לבדיקה מסויימת מחוץ להוסטל.
ליוויתי מטופל למיון בבית חולים ושם לאחר חצי שעה באו להחליף אותי כי נגמרה לי המשמרת. חזרתי בחזרה להוסטל,החתמתי כרטיס יציאה וסיימתי את עבודתי. זמן ההגעה בחזרה להוסטל לקח כחצי שעה. המעסיק טוען כי אינו מחוייב לשלם לי את זמן ההגעה בחזרה להוסטל מכיוון שחזרתי לבד ללא המטופל והוא נשאר שם להמשך בדיקות, ולכאורה המשמרת שלי נגמרה ברגע שהחליפו אותי בבית החולים ולא ברגע שהגעתי חזרה להוסטל והחתמתי כרטיס.
יש לציין שהייתי חייבת לחזור לשטח ההוסטל ולא רק על מנת להחתים כרטיס אלא גם על מנת לקחת את רכבי ולסוע הביתה.
המעסיק טוען שהיה באפשרותי לסוע ישירות הביתה לאחר ההחלפה מבלי להחתים כרטיס יציאה וזה לא בעיה שלו שהאוטו שלי נמצא בשטח ההוסטל.
אשמח לקבל תשובה מה נכון מבחינת החוק.
תודה רבה – אביבית
ועכשיו נכנס הנוהל במקום.
המעביד לא צריך לשלם את זמן ההגעה לעבודה, אבל כמו שהוא שילם לך את הזמן לנסיעה למיון כך הוא צריך לשלם גם את הזמן חזרה.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים