שלום, אני מעוניין לדעת אם מעסיק שלי יכול לשלוח אותי הביתה בגלל שחסרה לו עבודה בשבילי?(למרות שיש עבודה וכנראה הוא מתנקם בי בגלל שהייתי בחופש מחלה – בכל אופן אין לי הוכחות לכך).
האם הוא רשאי לשלוח עובד הביתה על חשבון חופשים שנצברו? גם אם אין הרבה ימים צבורים?
ואם אין חופשים צבורים בכלל?
והאם בכלל זה דבר חוקי לשלוח עובד על זה שאין עבודה?ולא משנה אם הימים בתשלום ומי משלם וממי מורידים את החופש?שמעתי מאנשים שזה כן חוקי אך זה לא נשמע הגיוני.
מעסיק שכזה יכול כל כמה ימים לשלוח ככה את העובד הביתה במקום לפטר(כדי לא לשלם פיצויים)
אודה לתשובה
מותר למעסיק לשלוח עובד הביתה באמצע יום העבודה, אבל הוא חייב לשלם את שכרו לאותו יום. מותר להוציא עובד לחופשה של פחות משבעה ימים בהתראה של מהיום למחר, ובמקרה זה תחוייב יתרת החופה. אסור להכניס עובד ליתרת חופשה שלילית, ולכן אם אין ימי חופשה יש לשלם שכר.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים