שלום
אני נותן שירותי פרסום באחד ממנועי החיפוש שיש כלומר יש צד ג' לחוזה. אין לי כרגע חתימה אלקטרונית מבחינה כספית זה יקר כרגע בשבילי. שלחתי ללקוח במייל חוזה הוא הדפיס אותו חתם עליו וצילם בפלאפון שלו ואחכ שלח אליי למיי(לא משורשר לאותו מייל שאני שלחתי את החוזה) שלח מייל ורשם אני מאשר את החוזה המצורף ושלח וחתם בדף אחרון בלבד של החוזה.
האם חוזה כזה תקף?
2) אם רק הלקוח חתם על חוזה ששלחתי לו ואני לא האם החוזה תקף שרק צד הלקוח חתם?
3) עוד שאלה בבקשה…לקוחות לא אוהבים לחתום על חוזים ,לא אוהבים את המילה חוזה . ברגע ששומים חוזה זה יוצר לחץ ומתח וכו.. אם אשלח ללקוח הצעת מחיר לפרסום או אחד מהשירותים שאני נותן כלומר יהייה רשום הצעת מחיר ואכניס בהצעת מחיר גם כמה סעיפים שמגינים עליי. ובסוף הדף ארשום הלקוח מאשר את הצעת המחיר הבין את הכתוב ומאשר להתחיל בעבודה ורק הוא חותם האם זה תקף? אם לא אפשר לדעת למה?
תודה
שלום רב,
חוזה מהווה מפגש רצונות של שני צדדים, שיש להם גמירות דעת בנוגע לנושאים המסחריים ביניהם.
לפיכך, בנסיבות שתיארת, אפשר לטעון שהחוזה תקף גם אם לא נחתם אלקטרונית וגם אם אתה, בתור מי ששלח את החוזה לחתימה, לא הוספת את חתימתך עליו.
בנוגע להצעת מחיר, זה בהחלט יכול להיחשב חוזה לכל דבר ועניין.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים