הגרוש שלי החל לפני חמש שנים הליך של פשיטת רגל, לי יש תיק בהוצל"פ עבור מזונות של שלושת ילדיי, כאשר הוא הוכרז הוא החליט שאין הוא משלם יותר מזונות, את המזונות של ילדיי קיבלתי דרך המל"ל.
כיום הסתיים לו הליך פשיטת רגל וכמובן שיש בתיק ההוצל"פ חוב בגין אי תשלומי מזונות עד לכניסת ההליך של פשיטת רגל.עיכוב ההליכים הוסר בהוצל"פ, וכיום אני רשאית לגבות את החוב
אך הוא מגיע בטענה שאין לו חוב מזונות כי קיבלתי מהמל"ל, ובנוסף הוא טוען שאני קיבלתי את כל החוב מהנאמן מה שבפועל אינו נכון כלל.
אני צריכה להגיב על הבקשה שלו על כך שהוא מבקש לבטל את החוב האם אני יכולה להגיב בטענה שיש חוב ושהוא יוכיח שאכן קיבלתי איזה שהוא תשלום בפועל.
שאלה נוספת האם אני יכולה גם לגבות את הריבית והצמדה שהתיק צבר בזמן שהוא היה בפשיטת רגל ולא רק את חוב הקרן שהיה בטרם שנכנס להליך פשיטת רגל.
תודה ויום טוב
כעקרון אין לדרוש חוב פעמיים. אם קיבלת מהמל"ל אז זה במקום החייב. לגבי המחלוקת באשר לסכומים, את תגישי את המסמכים שלך והוא שיגיש מה שהוא רוצה ותנתן החלטה בהתאם. לגבי ריבית והצמדה את יכולה לגבות. בהצלחה אבישי אוסטרייכר, עו"ד
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים