אחי ואני רשומים בטאבו כבעלי דירה חצי-חצי. לאחי יש הערת אזהרה בטאבו מטעם הוצל"פ ת"א עם פירוט של מספר נושים. כל הנושים קיבלו את כספם למעט אחד ואישרו זאת במכתב. אחי רוצה להעביר את חלקו במחצית הדירה אלי במתנה. עו"ד אמר לי שאפשר לעשות זאת וחובותיו יהיו כעת שלי. האם יש סכנה שאם יבוא נושה חדש הוא יוכל בעצמו או דרך הוצל"פ להטיל עיכול או לשעבד או לרשום הערת אזהרה על הדירה שעברה כעת אלי בטאבו למרות שאחי אינו רשום שם יותר?
יואב שלום רב,
לא ניתן להטיל עיקול על נכס שאינו על שם בעליו.
במקרה המתואר על ידך לא ניתן יהא להגיש עיקול על הדירה, למעט בהליך של פשיטת רגל.
קיימת הערת אזהרה ולא עיכול.
אין לי בעיה שחוב הנושה יעבור אלי. כלומר מבחינת הנושה – הוא אינו "מפסיד" את הערת האזהרה שלו. אמר לי עו"ד מומחה נדל"ן שניתן לעשות זאת.
שאלתי היא אם יהיה נושה אחר לאחי – לאחר ההעברה בטאבו – האם הוא יוכל לכתוב הערת אזהרה או משהו אחר בטאבו מכיוון שמחצית הדירה שהייתה על שם אחי, הועברה אלי.
כפי שציינתי, לא ניתן יהיה לעקל את הנכס לאחר רישומו על שמך במסגרת הליכי ההוצל"פ.
כפי שציינתי, לא ניתן יהיה לעקל את הנכס לאחר רישומו על שמך במסגרת הליכי ההוצל"פ.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים