שלום,
הזמנתי מוצר באליאקספרס. לאחר זמן המתנה מקסימלי הסטטוס של ההזמנה הפך ל"הסתיימה" כאשר עדיין לא קיבלתי את המוצר. לאחר בירור מול אליאקספרס התברר שהחבילה עוכבה במכס.
אחרי חיפוש באתר מכס התברר שנדרש אישור חד פעמי לאבוא המוצר ממשרד התקשורת. ישר הגשתי בבקשה ותוך כמה ימים קיבלתי את האישור.
אחרי חיפוש באתרים של חברות שילוח בארץ גיליתי שהחבילה נמצאות בחברת אקסלוט. פניתי אליהם, מסרתי את כל הפרטים כולל אישור חתום ממשרד התקשורת וביקשתי לשחרר את החבילה. מחברת אקסלוט נענה לי שהחבילה הגיעה לארץ חודשיים קודם. ושלאחר עיכוב החבילה נשלחה למספר הנייד שלי הודעת SMS עם פרטים על עיכוב החבילה. ומכיוון שלא פניתי אליהם תוך 45 ימים החבילה הועברה למחסן מיוחד של סחורה בלתי נדרשת ושיחרורה משם עולה 250 ש"ח + מחיר החסנה (שזה כמעט פי 5 ממחיר החבילה).
העניין הוא שלעולם לא קיבלתי את הודעת ה SMS. כמובן בדקתי גם בתיקיית ספאם. גם לא החלפתי טלפון בשנתיים האחרונות. וכן יש לי הודעות אחרות מחברת אקסלוט לפני המקרה וגם אחרי על חבילות אחרות שהזמנתי מחו"ל והן מועברות על ידי חברת אקסלוט.
למעשה ברגע שנודע לי על עיכוב החבילה פעלתי כחוק – איתרתי את החבילה בארץ ואת סיבת העיכוב, הגשתי בקשה וקיבלתי אישור רלוונטי ואז פניתי אל החברת שילוח.
אבל חברת אקסלוט עומדת על שלה – טוענים שהעובדה שההודעה נשלחה אל המספר הנייד שלי זה מספיק ושזאת בעיה שלי שלא פניתי אליהם בזמן.
זה ממש שיטת המצליח כאן. להגיד ללקוח שההודעה נשלחה אליו. לא לבדוק האם היא התקבלה והאם הלקוח מודה למצב החבילה שלו. ואז להרוויח או מעמלה מיותרת או ממכירת המוצר. ומחיפוש באינטרנט הבנתי שאני לא היחיד שנתקל במצב זהה מול חברת אקסלוט.
שאלה: האם יש חוק או פסק דין שאומר ששליחת הודעת SMS מייבא אישור מסירה? או להפך ששליחת הודעת SMS לא מייבא אישור מסירה?
תודה רבה מראש
שלום משה,
אני מציע שתשלח להם מכתב דרישה והתראה ובו תנמק את הנזקים שנגרמים לך ואת עמדתך, בדרישה שיצרו עמך קשר ויסיימו את העניין.
תודה רבה על תשובתך.
האם הכוונה היא לשלוח מכתב דרישה בדואר רשום עם נימוקים ודרישה רשמית והתראה לפני הגשת תביאה?
כן אבל אפשר גם לשלוח במייל/פקס
העיקר לוודא שקיבלו
הבנתי. תודה רבה
אשמח מאוד אם תוכל לנמק על איזה חוקים ניתן להסתמך בנימוקים שלי?
הבנתי. תודה רבה
אשמח מאוד אם תוכל לנמק על איזה חוקים ניתן להסתמך בנימוקים שלי?
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים