שלום רב, יש לי בעייה ואשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי, אני התחתנתי לפני 6 שני בחו"ל, לאחר שנה עליתי יחד עם בעלי לארץ והוא קיבל אישור שהיהה בארץ, לפני כמה חושדים התגרשנו והגרוש שלי עזב את הארץ, יש לי שני ילדות אחת בת 5 והשניה בת 2, הגרוש שלי לא משלשם לי מזונות משום שהוא לא חיי בארץ ואין לנו אפשרות להשיג אותו, ביטוח לאומי מסר לי שאין בהזכותי לקבל עזרה מביטוח לאומי משום שהגרוש שלי לא היה אזרח הארץ, לכן אני חייבת להסתדר לבש עם שני בנות בלי עבודה ובלי שום עזרה אפשרית. האם קיימת חוק כלשהא שיכול לבוא לעזרתי? אשמח לעזרה,תודה מראש
ננה שלום.
חוק המזונות (הבטחת תשלום), התשל"ב-1972 קובע כי את זכאית לתשלום מזונות מהמוסד לביטוח לאומי, ככל שהחייב היה תושב ישראל ביום מתן פסק הדין למזונות
או במשך עשרים וארבעה חודשים לפחות מתוך ארבעים ושמונת החודשים שקדמו ליום מתן פסק הדין למזונות. לפיכך, הדגש אינה שאלת "אזרחותו" אלא סיווג מעמדו כ"תושב" במועדים הרלוונטיים.
בברכה,
יעקב גורנשטיין, עו"ד
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים