שלום, אני מתגורר בבניין משותף, עם מרפסת שמש מקורה, אני מעונין להוסיף זכוכיות שקופות (פנורמיקה) בין המעקה של המרפסת לתקרת המרפסת ( נעות על ציר ובטיחותיות מבחינת המשקל) , את הזכוכיות נית לקפל ( אקורדיון ) כך שניתן בכל שלב להחזיר לחוויה של מרפסת שמש מלאה. להבנתי על פי חוק המרפסות המעודכן, אין מדובר ב״בניה הוצרכת היתר״, להלן תמונה לדוגמא
שאלתי הינה ברמת הבנין והועד, ולא ברמת הרשות המקומית, האם אני נדרש לבקש אישור מהועד? באיזה שהיא צורה לגבי עידכון שכזה?
מדובר בשטח המרפסת שלי, ההישענות של אותן פיסות הזכוכית הינן על המרפסת שלי ולא על רצפת הקומה העליונה, וכן מדובר בזכוכיות שקופות, אשר לא מייצרות ניראות מוקצנת לבניין, ברור שבעתיד אוסיף צילונים אם צריך, אך גם כן יש הרבה מרפסות אצלנו עם ״מחיצות״ כאלו ואחרות ליצירת הפרטיות.
אציין כי בשכונה שלנו מספר בתים עשו פתרונות שונים כמו צלונים רחבים ופרגולות וכו שמייצרות אפקט דומה של ״סוג״ של סגירת מרפסת, אך לא בבניין שלי
תודה
הבחנתי כרגע שההודעה חסמה את הקישור, כדי לראות דוגמאות, פשוט להכנס למנוע החיפוש של גוגל ולהקליד:
״פנורמיקה מרפסת צל וילון״ ולצפות בתמונות שמתקבלות
תודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים